Tällä ohjeella syntyy mielestäni parasta tiramisua, jota olen koskaan maistanut. Siitäkin huolimatta, että olen syönyt sitä muun muassa Italiassa, jälkiruuan kotimaassa. Salaisuus on suklaahippukeksit, joita ohjeessa käytetään perinteisten savoyardi-keksien tilalla. Kokeile, jos et muuten usko!

Ohje (6 annosta):
6 luomukananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
1 ¼ dl sokeria
500 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl brandya tai konjakkia
2,5 dl vahvaa kahvia
200 g suklaahippukeksejä (esim. Pirkka suklaa cookie)
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka vaahdottamista. Vatkaa kolme valkuaista valkoiseksi, tiukaksi vaahdoksi ja lisää mascarponeseokseen käännellen.

Sekoita jäähtynyt kahvi ja brandy/konjakki keskenään. Kasta keksejä seoksessa pitäen niitä siinä muutaman sekunnin ajan. Murusta keksit annosmaljan/jälkiruokakulhon pohjalle. Lisää päälle kerros mascarponevaahtoa. Kasta lisää keksejä kahviin, murusta ne annosmaljaan ja lisää päälle uusi kerros mascarponevaahtoa siten, että keksit peittyvät. Rakenna samalla tavalla kuusi annosmaljaa.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa yön yli ja lisää pinnalle ennen tarjoilua kaakaojauhetta sihtiä apuna käyttäen. Nauti!