Leivon jo kolmatta viikonloppua peräkkäin Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari –kirjan reseptejä. Ne ohjeet nyt vaan ovat niin hyviä! Tällä kertaa testissä on yksi lempileivonnaisistani, brownie, joka kirjassa on saanut nimen Hävyttömät. Raisan browniet ovat vegaanisia, kuten kaikki ohjeet ko. leivontakirjassa – kunhan margariinina käyttää sinistä, maidotonta Keijua ja suklaana maidotonta suklaata. Näiden brownieiden rakenne on juuri oikeanlainen, kostea, tahmainen ja tuhdin suklainen! Yksinkertaisesti vastustamaton! Ja hävytön


Maistuis varmaan sullekin?

Ohje (20 X 30 cm vuoallinen):
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita (tai 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä)
150 g tummaa suklaata rouhittuna isoina paloina (esim. Panda, Pirkka Reilun kaupan tumma suklaa)
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl kookosmaitoa
2 dl margariinia sulatettuna (sininen Keiju)
1 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 175-asteeseen.

Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, kookoshiutaleet, suklaarouhe, leivinjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa. Kaada sekaan kookosmaito, sula margariini ja vanilja. Sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin. Kaada seos 20 X 30 cm vuokaan.

Kypsennä noin 30 minuuttia. Leivonnaisesta ei tule kiinteää eikä kypsyyttä voi testata tikulla. Brownien siis kuuluu olla sisältä pehmeää.

Jäähdytä ritilällä ennen paloittelua. Brownieita voi myös pakastaa, vaikka onkin epätodennäköistä, että niitä riittää pakastettavaksi asti

En ole suuri kookoshiutaleiden ystävä, joten korvasin ne saksanpähkinöillä. Toimii!