Sarjani ”Saako tofusta hyvää kotikonstein” jatkuu. Tällä kertaa testissä on Vegaaniliiton nettisivuilta löytynyt tofu-pastasalaatti. Tofu marinoituu mausteliemessä yön yli, ja näillä ohjeilla tofuun tosiaan saa makua. Illallisvieras ilmoitti, ettei juurikaan yleensä pidä tofusta, mutta hän tykkäsi tästä salaatista eivätkä tofun palaset päätyneet biojätteen joukkoon vaan parempiin suihin

Salaatti on helppo ja nopea valmistaa, mutta marinointi täytyy ajoittaa edelliseen päivään. Loppuosan salaatista voi valmistaa ennen tarjoilua.

Ohje:
1 pkt (n. 250 - 300 g) kiinteää tofua kuutioituna
2 valkosipulin kynttä puristettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tomaattiketsuppia tai -pyrettä
2 tl paprikajauhetta
1 tl garam masalaa
(0,25- 0,5 tl chilijauhetta)
0,5 dl öljyä
0,5 dl vettä

5 dl keitettyä pastaa
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja viipaloituina
1 pieni purkki mustia oliiveja
1 prk kookoskermaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Sekoita tofumarinadin ainekset tofukuutioihin ja marinoi tofua yön yli. Paista öljyssä molemmin puolin rapeapintaisiksi. Sekoita tofut loppuihin aineksiin.

Sovelsin ohjetta hieman eli unohdin kookoskerman tyystin pois salaatista. Salaatti maistui loistavasti ilman sitäkin, mutta seuraavalla täytyy testata salaattia alkuperäisen ohjeen mukaan