Tämä ohje on kotikeittöni luomuksia. Ruisnapit sopivat mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi alkupaloina tai yhtenä osana tapas-henkistä illallista. Valmistukseen tarvitset ainoastaan maustamattomia ruisnappeja, joita myydään kaupassa yleensä samassa hyllyssä kuin näkkileipää, sekä hyvälaatuista sienisalaattia. Ja kaupan valmissalaateissa tosiaankin on eroja – olen todennut, että hinta kertoo tässä kohden laadusta, ja yleisesti ottaen Atria-Saarioinen-HK-linjaston salaatit ovat syömäkelvottomia. Tämä on tietysti makuasia. Pienten valmistajien salaatit ovat yleensä parhaita ja sisältävät mm. enemmän sieniä.

Ruisnapit valmistetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että nappien päälle ladotaan sienisalaattia. Päälle sopii toki muukin kuin sienisalaatti. Esim. lohi- tai katkarapumajoneesisalaatti toimii ruisnappien kanssa hyvin.