Pidätkö vadelman ja suklaan yhdistelmästä? Sitten pidät todennäköisesti myös tästä leivonnaisesta, joka on ihanan murea ja jossa tämä ihana yhdistelmä kohtaa

Resepti on Raisa Kettusen, jolta on ilmestynyt myös leivontakirja, Puputyttö ja vohvelisankari. Suklaapaloista on mahdollista tehdä vegaanisia, kun niissä käyttää vegaanista tummaa suklaata (esim. Brunberg, Panda) sekä sinistä Keiju-margariinia, joka on maidoton.



Ohje (n. 12 kpl)
230 g sinistä Keijua huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia
4,5 dl vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
¾ tl suolaa
3 dl tummaa suklaata, karkeana rouheena (esim. Brunberg, Panda)
1 dl vadelmamarmeladia

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vuoraa 20 x 30 cm vuoka foliolla (tai leivinpaperilla) jättäen parin sentin reunukset, joista leivonnainen on helppo nostaa pois vuoasta. Laita sivuun.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokerit kuohkeaksi isossa kulhossa. Lisää vanilja.

Sekoita keskenään jauhot, sooda ja suola. Kaada rasvaseokseen. Vatkaa varovasti, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Käsin sekoittaen lisää suklaarouhe.

Ota 2-3 dl taikinaa sivuun. Levitä loput taikinat vuokaan, tasoita ja levitä pinnalle vadelmamarmeladi reunoja lukuun ottamatta. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita taikinaa jonka laitoit sivuun.

Paista esilämmitetyssä uunissa 30-35 min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Jäähdytä vuoassa ja nosta sitten folio"kahvoista" kiinni pitäen pois, leikkaa paloiksi. Säilytä ilmatiiviisti.

Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinasta tulee 24 palaa, mutta itse sanoisin, että 12 palaa on oikeampi arvio – jos siis tarkoituksena ei ole tarjoilla suhteellisen pienikokoisia paloja piirakkaa.