Olen muutaman kerran kokeillut leipoa suklaacookieita, mutta en ole onnistunut saamaan aikaiseksi samanlaisia keksejä, joita esimerkiksi kahviloista voi ostaa. Rakenteesta tulee aina liian kova, vaikka maku olisi muuten hyvä. Olen testannut kotitekoisten cookieiden lisäksi myös amerikkalaista valmista taikinapohjaa, johon lisätään vain vesi ja öljy. Niistäkään ei tullut oikeanlaisia.

Tämä resepti löytyi tuoreimmasta Olivia-lehdestä. Vinkkinä reseptissä annettiin, että taikinan kannattaa valmistamisen jälkeen antaa levätä jääkaapissa puolisen tuntia, jolloin cookieiden pitäisi jäädä sisältä kosteiksi, koska kylmä taikina paistuu uunissa hitaasti. Tein taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja kävin aina välillä maistelemassa lopputulosta, joka taikinan muodossa oli melko maukas  

Valitettavasti valmiit keksit eivät kuitenkaan vastanneet cookieille asettamiani laatuvaatimuksia vaan olivat jälleen kerran makuuni liian kuivia. Pidin niitä ehkä liian kauan uunissa, vaikka ohjeesta poiketen paistoin keksejä vain kymmenen minuuttia. Pipareiden tapaan nämä keksit ovat ehdottomasti parhaimmillaan taikinan muodossa

Ohje (15-20 kappaletta):

200g suklaata
100g saksanpähkinöitä
150g voita
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen taikinan valmistamista. Leikkaa suklaa ja pähkinät pieneksi rouheeksi. Vatkaa voi, sokeria ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen.

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhoseos voivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinan joukkoon rouhitut suklaapalat ja pähkinät. Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nostele pari ruokalusikallista taikinaa leivinpaperille. Jätä taikinapallojen väliin leviämisvaraa. Tasoita taikinakekojen pinta lusikalla.

Kypsennä 12-14 minuuttia kunnes keksin pinta halkeilee. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.