Yksinkertaisista raaka-aineistaan huolimatta ananas-keikauskakku on järisyttävän maukas makuelämys. Vaikka kakusta periaatteessa valmistuu maisteltavaa noin kuudelle hengelle, se hujahtaa äkkiä ja huomaamatta myös pienemmän porukan suihin jättäen jälkeensä tyhjän kakkulautasen 


Valmistin kakusta tällä kertaa syöjien vähäisestä määrästä johtuen puolikkaan annoksen

Koostumus on pehmeä ja hedelmien ansioista myös mehevä, ja makua kakkuun antavat kardemumma sekä neilikka. Kakku valmistuu nopeasti ja parhaassa tapauksessa sen raaka-aineet saattavat löytyä hyvin varustellun keittiön kaapeista ilman kauppareissua  Ohjeen olen löytänyt jo lähes 20 vuotta sitten jostakin, joten sen alkuperä on hämärän peitossa.

Ohje (n. 6 palaa):
piirakkavuoan pohjalle:
margariinia, fariinisokeria tai ruokokidesokeria
4 ananasrengasta

Taikina:
100 g margariinia
1 ¼ dl (ruokokide)sokeria
1 luomukananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 ¼ dl maitoa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna kevyesti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa.

Voitele vuoka margariinilla ja ripottele pohjalle ja reunoille fariini- tai ruokokidesokeria. Asettele ananakset vuoan pohjalle ja levitä taikina ananasrenkaiden päälle.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä lautaselle ja nauti!