Rocky Road -leivonnaiset ovat kotoisin Jenkeistä ja niillä viitataan yleensä herkkuihin tai jäätelöannoksiin, joiden päälle tulee suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. En ole kokeillut Rocky Roadeja aiemmin kotona, mutta netistä löytyi ihanan kuuloinen brownie-ohje, jonka päätin leipoa tuomisiksi kyläilyreissulle. Ohje on peräisin Suklaavaniljan blogista ja muokkasin sitä hieman.

Lopputulos oli ihana – nämä ovat parhaita brownieita, joita olen kotioloissa saanut aikaiseksi  Vaahtokarkit paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja pohjan rakenne on täydellinen. Seuraavalla kerralla kokeilen ohjetta pistaasipähkinöiden kanssa – suolapähkinöistä tuli ehkä liikaakin mieleen Snickers.

Ohje (pieni vuoallinen):
120g voita
1,2 dl kaakaota
2,4 dl sokeria (käytin tummaa ruokosokeria, joka sopii suklaaleivonnaisiin hyvin)
1,2 dl jauhoja
0,6 dl piimää tai kermaviiliä
1 luomukananmuna
1tl vaniljaa
(kourallinen rouhittuja hasselpähkinöitä)
2,4 dl pieniä vaahtokarkkeja
2,4 dl suolapähkinöitä tai suolattuja pistaasipähkinöitä
2,4 dl suklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakao. Lisää sekaan sokeri, jauhot, piimä tai kermaviili, kananmuna ja vanilja. Paista uunissa n. 25 min. Ripottele päälle vaahtokarkit, pähkinät ja suklaa ja laita uuniin 3-5 minuutiksi kunnes päällinen on hieman sulanut.

Päällinen on alkuperäisen ohjeen mukaan melko runsas ja itse laitoinkin kutakin ainesosaa päälliseen pari kourallista eli ehkä n. 1-1,5 dl ohjeessa mainitun 2,4 dl:n sijasta. Jos et ole äkkimakean ystävä, vähennä sokerin määrää taikinassa. Lähikaupasta ei löytynyt minivaahtokarkkeja, joten paloittelin isoja vaahtokarkkeja brownien päälle.