Nimestään huolimatta tämä salaatti on ihanan kesäinen ja sopii hyvin hellepäivän lounaaksi. Salaatissa maistuvat marinoidut katkaravut, feta ja tuoreet hedelmät ja marjat. Ohje on peräisin Viini-lehdestä 3/2011.

Ohje (4 annosta):

Marinoidut ravut:
1 sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
¼ tl rouhittua mustapippuria
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
180 g kuorittuja katkarapuja

Salaatti:
½ hunajameloni
2 ruukkua mietoja, vaaleita salaatteja
200 g mansikoita
150 g fetajuustoa

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa ja sokeria

Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita mehun joukkoon oliiviöljy, suola, sokeri, mustapippuri ja tilli. Marinoi katkarapuja seoksessa noin tunnin ajan.

Kuutioi kuorittu hunajameloni. Revi salaatinlehdet tarjoilukulhoon. Perkaa ja viipaloi mansikat, lisää salaatin sekaan. Valuta ja kuutioi fetajuusto ja kääntele salaatin joukkoon. Lisää lopuksi sekaan marinoidut ravut.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota salaattiin. Nauti!