En ole kovinkaan suuri perinteisen uunilohen ystävä, joten testasin mielenkiinnosta tätä hieman erilaista reseptiä, jossa lohelle makua antavat anjovikset ja sitruuna sekä piparjuurella ja tillillä maustettu kastike. Ohje on peräisin Olivia-lehdestä 1/2011. Lopputulos oli kiva, ja erityisesti pidin piparjuurikastikkeesta – piparjuurta kun ei turhan usein tule käytettyä ruuanlaitossa ainakaan omassa keittiössäni.

Ohje (4 annosta):
4 lohifilee-viipaletta
12 anjovisfileetä
8 ohutta sitruunan viipaletta
1 rkl pieniä kapriksia
1 rkl voita

Kastike:
50 g voita
1 rkl raastettua piparjuurta
1 dl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa

Kuumenna 1rkl voita paistinpannulla. Lisää pannulle lohiviipaleet nahkapuoli alaspäin. Paista kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia, kunnes kalan nahka on ruskea ja rapea.

Nosta kalapalat uunivuokaan. Levitä fileiden päälle anjovisfileet, sitruunaviipaleet ja kaprikset.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lohi saa jäädä sisältä punertavaksi.

Sillä aikaa kun lohi on uunissa, valmista kastike. Sulata kattilassa 50 g voita, lisää joukkoon muut aineet. Kuumenna ja tarjoa kalan kastikkeena perunoiden kera.