Sunnuntailta oli ilmestynyt kauppojen hyllyille uutuus – yrteillä ja tomaateilla maustettu leipämix. Lisää vain vesi ja öljy!  Pidän leipomisesta jopa enemmän kuin ruuanlaitosta, mutta jostakin syystä en ole koskaan tuntenut suurtakaan intohimoa leipien leipomista kohtaan. Siitäkään huolimatta, että juuri uunista tulleet leivät ja sämpylät ovat mielettömän hyviä. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että olen lyhytjännitteinen enkä jaksa odottaa taikinan kohoamista ja sen jälkeen vielä taikinan muotoilua.

Söin tätä leipää ensimmäisen kerran uudenvuoden aattona ystävän luona. Tänään leivoin leipää itse kotona – jos veden sekoittamista jauhoihin nyt voi leipomiseksi sanoa  Joka tapauksessa jauhomixistä syntyvä leipä on erittäin maittavaa, joskaan tuskin kovin terveellistä. Lisäsin joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja ”lakisääteisten” veden ja öljyn lisäksi. Leipää on siis mahdollista ja pakkausohjeen mukaan jopa suotavaakin tuunata itse. Joukkoon voi lisätä esimerkiksi oliiveita, fetaa, tuorejuustoa – you name it.

Leivästäni tuli hieman hassun mallinen, koska en omista leipävuokaa. Valmistin leivän piirakkavuoassa, mutta makuun se tuskin vaikuttaa millään tavalla. Suosittelen! Jatkossa aion valmistaa leipää illanistujaisiin ja ihastuttaa vieraat juuri uunista tulleella, ”kotitekoisella” leivällä. Täytynee lähteä ensi viikolla ostamaan se leipävuoka.