Tässä jälkiruuassa on täydellinen koostumus – galettien päälle tuleva tahna tekee leivoksesta kostean, kun taas reunat ovat voitaikinan ansiosta rapeat ja maistuvat. Vuohenjuuston maku on leivoksissa niin mieto, että syöjän pitää melkein tietää, että leivoksissa on vuohenjuustoa. Muuten sitä on vaikea arvata

Ohje (6 pientä galettea):
500 g voitaikinalevyä
125g vuohenmaitotuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 luomukananmuna
1 ½ dl kuohukermaa
½ vaniljatankoa
3-4 hapokasta omenaa (tai päärynää)
1 rkl sokeria
(tomusokeria)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli voitaikinalevyt kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 15 cm. Pane kiekot pieniin, voideltuihin piirasvuokiin. Jätä taikinaa reunoille noin puolen sentin korkuudelle asti.

Vatkaa vuohenjuusto, sokeri, muna, kerma ja vaniljatangon siemenet sileäksi tahnaksi. Jaa juustotahna torttupohjalle. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi ja jaa ne kauniisti tahnan päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria.

Paista galetteja uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja omenat ovat kevyesti ruskistuneita. Ota galettet uunista ja peitä foliolla. Anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria. Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.