Chocochili-blogin Elina Innaselta ilmestyi hiljattain keittokirja, Viiden tähden vegaani. Kävin selailemassa kirjaa kirjakaupassa, ja pakkohan se oli hankkia – ohjeet ja kuvat saivat veden kielelle

Tänään testasin ensimmäistä reseptiä kirjasta. En ole leiponut aikoihin leipää tai sämpylöitä – edellisestä kerrasta taitaa olla aikaa jo vuosia. Innostuin kuitenkin kirjan siideri-sämpylät -ohjeesta niin paljon, että päätin testata reseptiä kotioloissa. Onnistui! Omenaa en lopputuloksesta maistanut, ja auringonkukansiemenetkin tippuivat suurimmaksi osaksi pois matkasta siinä vaiheessa, kun otin sämpylät pois uunista, mutta lopputulos oli silti mainio. Suosittelen!

Ohje (10-12 isoa sämpylää):
½ l kuivaa omenasiideriä
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria
n. 12 dl sämpyläjauhoja (itse käytin Sunnuntain monivilja-sämpyläjauhoja)
¾ dl sulatettua margariinia
pinnalle auringonkukansiemeniä

Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siiderin joukkoon.

Lisää suola ja sokeri. Lisää taikinaan suurin osa jauhoista. Lisää margariinisula sekä loput jauhot.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla kimmoisaksi ja pyörittele sämpylöiksi. Koristele sämpylät auringonkukansiemenillä ja anna vielä kohota pellillä ennen uuniin laittamista.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on ruskettunut.