Tämä ohje on peräisin Pirkka-lehdestä. Piirakka saattaa maistua sellaisillekin syöjille, jotka eivät ole vuohenjuuston ylimpiä ystäviä. Vuohenjuuston maku ei nimittäin piirakassa ole kovin voimakas. Piirakka valmistuu nopeasti ja helposti valmiista ruisperuna-taikinasta.

Ohje (n. 30 palaa / uunipellillinen)

1 pkt (400 g) valmista ruisperuna-taikinaa (pakaste)
3 - 4 (n. 400 g)  punasipulia
1 rs (200 - 250 g)  herkkusieniä
1 (n. 150 g)  punainen paprika
1 - 2 rkl  öljyä
1/2 tl  suolaa
1/4 tl  mustapippuria
1/2 dl  timjamia hienonnettuna (itse käytän yleensä kuivattua timjamia)
1 tl  balsamiviinietikkaa
1/2 dl  ranskankermaa
2 pkt (à 200 g)  vuohenjuustoa (omaan piirakkaani käytän yleensä vain yhden paketin juustoa)
(Koristeeksi tuoretta timjamia)

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä.

Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet ja paprika. Kuullota sipulit pannulla ja siirrä sivuun. Kuullota myös sienet pannulla. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja halutessasi balsamiviinietikalla.

Voitele pohja ranskankermalla. Levitä päälle sienet, sipulit ja paprika. Leikkaa vuohenjuustot 30 viipaleeksi ja levitä tasaisesti piiraalle.

Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Paloittele piiras 30 annospalaan niin, että jokaisessa palassa on vuohenjuustokiekko. Koristele timjamilla ja tarjoa lämpimänä esimerkiksi salaatin kanssa.