Tämä resepti on peräisin Arla Ingmanin keittiöstä, törmäsin siihen lehdessä olleessa mainoksessa. Kiva vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle – omenat ovat saaneet seurakseen maustettua rahkaa. Omena on vielä hetken aikaa kausituote, joten kipin kapin leipomaan!

Ohje (piirakkavuoallinen):
2 prk Arlan Omena-kaneli -rahkaa
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 luomukananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 omenaa
1 dl luomukuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 luomukananmuna

Vaahdota huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauhoseos. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lado kuoritut ja viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit korvata omena-kanelirahkan vaniljarahkalla – jouduin itse tekemään näin, kun lähikaupasta ei löytynyt tätä Arlan uutuusrahkaa. Kierittele kuoritut omenaviipaleet tällöin kanelisokeri-seoksessa, että saat piirakkaan mukaan kanelin makua!