Näissä paprikarullissa maistuu ihanasti paahtuneen ja makean paprikan lisäksi voimakkaan makuinen täyte, jossa on erilaisia makuja – paahdettuja pinjansiemeniä, oliivia, sardelleja, valkosipulia... Paprikarullat sopivat hyvin tarjottavaksi myös tapas-aterialla.

Ohjeen mukaan reseptistä valmistuu neljä antipasto-annosta, mutta yksi kokonainen täytetty paprika on melko kookas alkupala, joten kaksikin paprikaa saattaa hyvin riittää neljän hengen tarpeiksi.

Ohje (4 antipasto-annosta):
4 isoa punaista paprikaa
4 rkl tuoreita leipämuruja/kuutioita
55 g kivettömiä, paloiteltuja vihreitä oliiveita
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
55 g anjoviksia tai sardelleja hienonnettuna
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 nippu tuoretta lehtipersiljaa
oliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria

Puolita paprikat ja poista niistä siemenkodat sekä siemenet. Grillaa paprikoita kuumassa uunissa grillivastusten alla, kunnes paprikoiden pinta muuttuu ruskeaksi ja kupruilee (n. 10-15 minuuttia). Laita kuumat paprikat hetkeksi muovipussiin. Raaputa paprikoista kuori pois ja paloittele paprikat. Paprikat kannattaa paahtaa melko kypsiksi, koska napakoita paprikoita on vaikea rullata.

Sekoita ohjeen muut aineet keskenään, lisää joukkoon oliiviöljyä, paprikoiden nestettä ja mausteet. Laita kunkin paprikanpuolikkaan sisään ruokalusikallinen täytettä ja rullaa paprika rullalle. Leikkaa rullat pienemmiksi palasiksi ja aseta tarjolle. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Täytteessä kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää anjovisten sijaan sardelleja, joita saa lasipurkeissa ainakin suuremmista marketeista. Niitä käytetään Italiassa anjovisten sijasta ja ne ovat paremman makuisia kuin suomalaiset anjovikset (tämä on tietysti makuasia).