Tämä kakku muistuttaa sacher-kakkua, mutta on maultaan kuitenkin hieman erilainen. Omasta kakustani ei tullut kovinkaan kaunis, mutta onneksi lopputulos oli kuitenkin maukas  Ruokailijoiden vähäisestä määrästä johtuen puolitin taikinan ja käytin liian suurta kakkuvuokaa, jolloin lopputulos oli litteä, aavistuksen kuiva ja hankalasti leikattavissa.

Ohjeen mukaisen kuorrutteen saattaa joutua tuplaamaan – jo oma puolikas versionikin vaati tuplamäärän kermaa ja suklaata, koska muutoin kakun reunat olisivat jääneet ilman suklaakuorrutetta. Kuorrute on melko paksua ja siten hankalasti käsiteltävää – kerman määrän lisääminenkin saattaa auttaa.

Lähikaupassani ei ollut säilöttyjä aprikooseja, joten korvasin ne aprikoosimarmeladilla, joka toimi myös hyvin. Määrän suhteen kannattaa olla tarkkana, ettei kakusta tule liian makeaa. Kakun ohje on peräisin Pirkka-lehdestä.


Kuva: pirkka.fi

Ohje (20 annosta):

Pohja :
150 g tummaa suklaata
150 g voita tai leivontamargariinia
4 luomukananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl vahvaa kahvia
1/2 dl konjakkia

Täyte :
1 tlk (420 g) aprikooseja sokeriliemessä
100 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
1/2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
1 tlk (420 g) aprikooseja sokeriliemessä
(Huom: saatat joutua tuplaamaan kerman ja suklaan määrän)

Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.

Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa varovasti sekoittaen.

Kostuta alimmainen pohjalevy kahvi-konjakkiseoksella. Levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermaseoksesta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku hyvin ja siirrä se jääkaappiin kostumaan. Pane päälle pieni paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kostua mielellään yön yli.

Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Ota kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus ensin kakun reunoille ja lopuksi kakun päälle. Koristele esimerkiksi lohkotuilla aprikooseilla.