Tähän reseptiin törmäsin viime viikonloppuna Helsingin keskustassa järjestetyssä Kasvikekkerit-tapahtumassa, jonka tarkoitus oli tutustuttaa ihmisiä kasvisruokaan, tai tarkemmin ottaen vegeruokaan. Alun perin ohje on peräisin Inna Somersalon kirjasta Yllin kyllin -herkkuja isolle ja pienelle joukolle.

Salaatti on kivan mausteinen curryn ansiosta ja sopii hyvin lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi.

Ohje:
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl curryjauhetta
0,5 tl sokeria
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna

1 rkl majoneesia
1 dl kaurakermaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kuivattua persiljaa tai 0,3 dl tuoretta
5 dl keitettyjä kikherneitä

Kuullota sipuleita öljyssä curryjauheen ja sokerin kanssa viitisen minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita majoneesi, suola ja persilja kaurakermaan. Sekoita lopuksi kaikki ainekset yhteen ja laita salaatti kylmään maustumaan tunniksi-pariksi. Salaatin voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, itse asiassa maustuminen vain parantaa salaatin makua.

Salaatissa voi käyttää myös muita papuja kikherneiden tilalla. Omaani livahti ruskeita papuja, koska lähikauppa oli ovelasti laittanut ne samaan riviin kikherneiden kanssa ja juoni paljastui vasta kotona kauppakassia purettaessa