Tässä on taas yksi hyvä esimerkki siitä, miten tofusta saa maistuvaa hyvän marinadin avulla. Myös hapanimelät, rapeaksi vokatut kasvikset toimivat hyvin. Hyvää, terveellistä ja kevyttä! Tofun ohje on peräisin Hesarin Ruokatorstaista, kasvisten kastike on puolestaan napattu Suuri kasvisruokakeittokirjasta. Kasviksia voi ohjeessa vaihdella oman maun mukaan. Huomioi, että tofua kannattaa mielellään marinoida yön yli ennen paistamista.

Ohje (4 annosta):
250 g kiinteää maustamatonta tofua

Tofun marinadi:
2 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 ½ rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl tamarinditahnaa

300 g vihreää parsaa paloiteltuna
1 punainen paprika isoina paloina
10 cm viipale purjoa viipaloituna
2 kuorittua ja viipaloitua porkkanaa

Kasvisten marinadi:
3 tl maissi- tai perunajauhoja
2 rkl mallas- tai omenaviinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 murskattu kasvisliemikuutio
1 tölkki ananasrenkaita mehussa

Valuta tofu ja leikkaa se annospaloiksi. Yhdistä marinadiainekset keskenään. Pane tofut marinadiin ja anna maustua viileässä mielellään yön yli. Valuta marinadi ja paista palat öljyssä kullanruskeiksi. Jätä odottamaan.

Pilko ananakset. Sekoita maissijauho ja viinietikka pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kulhoon tomaattipyree, liemikuutio ja ananaspalat liemineen ja sekoita.

Paista kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon ananasseos ja anna hautua pari minuuttia. Lisää lopuksi sekaan paistetut tofukuutiot.

Tarjoile nuudeleiden tai riisin kanssa. Keitetyt nuudelit voi paistamisen loppuvaiheessa sekoittaa suoraan kasvisten sekaan.