Mikä ruoka sopisi paremmin Halloween-viikonloppuun kuin kuuma kurpitsakeitto, joka lisäksi lämmittää mukavasti viileänä syyspäivänä! Tämä keitto saa loppusilauksensa punaviinistä, ja keitolle makua antaa myös curry. Ohje on peräisin tämän viikon Hesarin Ruokatorstaista. Alkuperäisessä reseptissä olleen kuohukerman sekä voin vaihdoin soijakermaan ja (Keijun siniseen) margariiniin, jotta sain keitosta vegaanisen.


Tarjoile keitto esimerkiksi paahdettujen siementen kera

Ohje (4-6 annosta):
1 kg talvikurpitsaa kuorineen
2 keskikokoista perunaa
1 sipuli
2 rkl margariinia
2 dl appelsiinimehua
8 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl curryjauhetta
1 dl punaviiniä
1 dl kaura- tai soijakermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele sipuli, perunat ja kurpitsa.

Kuumenna kattilassa margariini ja kuullota sipuli. Lisää peruna ja kurpitsa ja kuullota 1-2 minuuttia. Lisää appelsiinimehu, vesi ja fondi sekä curryjauhe. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekottimella. Kuumenna tarvittaessa uudestaan ja lisää joukkoon kerma sekä punaviini. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.