Olen odottanut kauppoihin nektariineja, että pääsisin jälleen pitkän talven jälkeen tekemään tätä herkkua. Vuohenjuusto sopii loistavasti yhteen hedelmien kanssa, ja lisäksi salaatissa maistuvat valkosipulin kera paahdetut ruisleipäkuutiot ja paahtuneet cashewpähkinät. Nam! Salaatti sopii myös vappupiknikille  Ohje on peräisin Pirkasta.

Ohje (5-6 annosta):
3 viipaletta ruisvuokaleipää
2 rkl oliiviöljyä
1-2  valkosipulinkynttä
1 pieni keltainen paprika
2-3 nektariinia
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1 ruukku  jääsalaattia
250 g kirsikoita tai tummia viinirypäleitä

Kastike:
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
 
Pinnalle:
1 dl cashewpähkinöitä
1/2  punasipulia
(basilikan tai sitruunabasilikan lehtiä)

Kuutioi leipäviipaleet. Paista kuutiot pannulla öljyssä hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa.

Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja nektariinit lohkoiksi. Paloittele vuohenjuusto.

Levitä tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet ja päälle paprikasuikaleet, juustopalat, nektariinilohkot ja rypäleet tai kirsikat.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatille. Paahda cashewpähkinät pannulla ja viipaloi punasipuli. Ripottele salaatin päälle leipäkuutiot, pähkinät ja sipulit. Koristele basilikan lehdillä. Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.