Teriyaki-kastike on hyvää ja maustaa kivasti myös muutoin mauttoman tofun. Suosittelen! Ohje on peräisin Celia Brooks Brownin Uusi kasviskeittiö -kirjasta.

Ohje (4 annosta):

500 g kiinteää tofua 4 palaan leikattuna
200g munanuudelia

Teriyaki-kastike:
1 ¼ dl tummaa soijakastiketta
1 ¼ dl miriniä (makeaa japanilaista riisiviiniä)
1 ¼ dl sakea
1 rkl sokeria
(Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista teriyaki-kastiketta – oman kokemukseni mukaan Santa Marian kastike on parasta.)

Glaseeratut vihannekset:
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä ohuesti viipaloituna
200 g parsakaalia palasina
1 purjo viipaloituna
200 g paksoita leikattuna neljään palaan pitkittäin tai pinaattia silputtuna
1 salaattifenkoli ohuesti viipaloituna
2 rkl maissitärkkelysjauhoa sekoitettuna 4 rkl:een kylmää vettä (jos käytät Santa Marian teriyaki-kastiketta, kastiketta ei tarvitse saostaa maissitärkkelysjauholla)

Tarjoiluun:
2 vihersipulia ohuesti vinottain viipaloituna
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tee ensin marinadi. Mittaa kaikki ainekset pannulle ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää tofu. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä tofu paistamisen puolivälissä ympäri.

Siirrä tofupihvit kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Lusikoi päälle vähän kastiketta ja paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Pidä tofupihvit uunissa lämpimänä sillä välin, kun glaseeraat vihannekset. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli, parsakaali, purjo ja vokkaa 2 minuuttia.

Lisää paksoi tai pinaatti ja salaattifenkoli ja vokkaa 2 minuuttia. Lisää loppu teriyaki-kastike ja ¾ dl vettä, sekoita, peitä kannella ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää maissitärkkelysjauhoseos kuplivaan nesteeseen ja sekoita, kunnes kastike sakenee. Sekoita. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Annostele nuudelit lautaselle ja nosta päälle kasviksia. Käännä tofupihvit ympäri ja nosta kasvisten päälle kiiltävä puoli ylöspäin. Ripottele halutessasi pinnalle vihersipuliviipaleita ja paahdettuja seesaminsiemeniä ja tarjoile.