Tämä keitto on varsin tuhtia syötävää ja vie taatusti nälän mennessään. Currytahna tuo keittoon pientä tulisuutta, joka lämmittää mukavasti, kun maassa on vielä lunta ja aurinko ei lämmitä täydellä teholla. Ohje mukailee tätä reseptiä.

Ohje (6 annosta):
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaista currytahnaa (tai maun mukaan)
½ tl kanelia
1 keskikokoinen punasipuli kuorittuna ja hienoksi paloiteltuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 keskikokoinen bataatti kuorittuna ja paloiteltuna
1 iso keltainen paprika paloiteltuna
1 tlk keitettyjä kidneypapuja
kasvislientä
0,5 dl maapähkinävoita
1 limen mehu
2-3 tl ruokosokeria
Tarjoiluun esim. tuoretta persiljaa

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää currytahna ja kaneli ja paista minuutin ajan. Lisää sipuli, valkosipuli, bataatti sekä paprika. Paista kasviksia 5-7 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää joukkoon kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Sekoita joukkoon myös maapähkinävoi.

Keitä kasviksia miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä (n. 25-30 minuuttia). Lisää joukkoon limen mehu ja sokeri. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää sen jälkeen joukkoon huuhdotut kidneypavut. Lämmitä keitto lähelle kiehumispistettä. Tarjoile esimerkiksi tuoreen persiljan kera.