Tämä keitto on nopea ja helppo valmistaa ja sopii hyvin esimerkiksi kiireisen arki-illan ateriaksi. Maku poikkeaa mausteiden ansioista esimerkiksi perinteisestä tomaatti-linssikeitosta tai kermaisesta tomaattikeitosta. Hyvää, halpaa, kevyttä ja nopeaa!

Ohje on melko kookas – itse laitoin raaka-aineita puolet ohjeen määrästä ja silti keittoa riitti kolmeen lautaselliseen. Ohje on peräisin Hesarin Ruokatorstaista.

Ohje (4-6 annosta):
2 tlk tomaattimurskaa
2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl rakuunaa
chiliä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl soija- tai kaurakermaa

Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekottimella.

Sekoita joukkoon pavut tomaattikastikkeen kera ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna. Nauti hyvän leivän kanssa!