Toast Skagen on loistava klassikko, jota pitäisi kokkailla ruokapöytään useamminkin. Tämän reseptin pohjana toimii Pirkan ohje, jota olen hieman muokkaillut. Leivät saivat kehuja illallisvierailta, joten lopputulos oli ilmeisesti onnistunut

Ohje (6 leipää):
170g jokiravunpyrstöjä
1 dl ranskankermaa
1/2 dl  majoneesia
puolikas nippu tilliä hienonnettuna
1 pieni punasipuli hienonnettuna
1 rkl dijonsinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
6 viipaletta paahtoleipää

Valuta jokiravunpyrstöjä hetken aikaa lävikössä, mikäli käytät purkissa (liemessä) myytäviä jokirapuja. Sekoita täytteen aineet keskenään. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja leikkaa ne viistosti kahtia. Paahda paahtoleivät oliiviöljyssä pannulla. Jaa täyte rapeiksi paahtuneiden leipien päälle. Koristele leivät tillillä. Nauti!

Ohjeeseen sopisi hyvin myös keitetty kananmuna hienonnettuna muiden aineiden joukkoon. Punasipulin kanssa kannattaa olla tarkkana – sitä ei kannata laittaa päälliseen liikaa, koska sen maku on muuten liian hallitseva.