Tomaattikeitot ovat kiireisen arki-illan pelastus. Keittoon saa lisää ruokaisuutta esimerkiksi pavuilla tai linsseillä ja joukkoon voi laittaa myös pastaa. Tässä tomaattikeitossa maistuu kookosmaito, ja se saa makua myös tulisesta currytahnasta.

Ohje (3-4 annosta):
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
½ – 1 rkl punaista currytahnaa
½ kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
2 dl kookosmaitoa
(1 tlk ruskeita papuja tai 1 dl punaisia linssejä)
tuoretta korianteria koristeluun

Kuullota silputtuja sipuleita öljyssä. Lisää joukkoon currytahna ja kuullota nopeasti. Lisää currytahnaa aluksi puolikas ruokalusikallinen. (Kookosmaidon lisäämisen jälkeen voit lisätä tahnaa halutessasi lisää, mikäli keitto ei ole riittävän mausteinen. Lisääminen on helpompaa kuin poistaminen )

Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi. Sekoittele, kunnes kuutio on sulanut keittoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekottimella.

Lisää joukkoon kookosmaito (ja pavut) ja kuumenna kiehuvaksi. Tässä vaiheessa voit tarkistaa keiton maun ja tarvittaessa lisätä currytahnaa. Ripottele lopuksi keiton pinnalle tuoretta korianteria.

Mikäli käytät keitossa linssejä, ne tulee lisätä keiton sekaan samassa yhteydessä veden ja tomaattimurskan kanssa. Lisää mukaan myös vettä linssipakkauksen keitto-ohjeen mukaan, koska linssit imevät itseensä nestettä.