Nämä keksit maistuvat kaikille juustojen ystäville! Kombo on ihana – pähkinäisiä keksejä, viikunahilloa sekä suolaista sinihomejuustoa. Ohjeen mukaan keksejä nautitaan kaksi kerrallaan ns. kerroskekseinä, mutta mielestäni yhteen annokseen riittää yksi keksi, koska muussa tapauksessa keksien maku on liian hallitseva juustoon nähden. Tämä on kuitenkin makuasia

Ohjeen löysin muistaakseni sanomalehdestä, Gloria-lehden mainoksesta.

Ohje (20 kerroskeksiä):
150 g huoneenlämpöistä voita
½ dl juoksevaa hunajaa
2 rkl hienoa kidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl hienoksi jauhettuja pähkinöitä (käytin mantelijauhetta)
1 ½ dl viikunahilloa
sinihomejuustoa
sokeria koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon hunaja ja sokeri.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinät. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikina palloksi ja nosta se kevyesti jauhotetulle työtasolle. Kauli taikina jauhotetulla kaulimella n. 5 mm paksuksi suorakaiteeksi.

Leikkaa taikinasta taikinapyörällä tai veitsellä 40 suorakaiteen muotoista palaa ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 15 min. tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Vedä keksit leivinpapereineen ritilälle. Ripottele sokeria lämpimien keksien päälle ja anna niiden jäähtyä.

Käännä puolet kekseistä ja levitä päälle viikunahilloa. Nosta toinen keksi päälle kanneksi ja tarjoa sinihomejuuston kanssa.