Vadelma ja suklaa – do I have to say more? Toimii! Ohje on peräisin Suloiset suklaaherkut -kirjasta.
Ohje (30-35 konvehtia):
300 g tummaa suklaata, josta valmistat praliinikuoret
200 g pakastevadelmia
Sulata ja soseuta marjat. Siivilöi siemenet pois soseesta tiheällä sihdillä.
200 g tummaa suklaata
1 dl vadelmasosetta
½ dl kuohukermaa
Hienonna suklaa hyvin ja kaada kulhoon. Kiehauta vadelmasose ja kerma. Kaada kuuma seos suklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi ja jäähdytä.
Täytä praliinikuoret tryffeliseoksella niin, että niihin jää 2 mm tyhjää tilaa. Sulje konvehdit temperoidulla tummalla suklaalla ja pidä niitä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin irrotat ne muotista.
En laita tähän ohjetta temperoinnista enkä praliinikuorien valmistamisesta – hyviä ohjeita löytyy esimerkiksi Kinuskikissan blogista.
Mikäli vadelmatryffeliä jää yli, lämmitä se ja nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Nam nam!
Kommentit