Vadelma ja suklaa – do I have to say more? Toimii! Ohje on peräisin Suloiset suklaaherkut -kirjasta.

Ohje (30-35 konvehtia):

300 g tummaa suklaata, josta valmistat praliinikuoret

200 g pakastevadelmia

Sulata ja soseuta marjat. Siivilöi siemenet pois soseesta tiheällä sihdillä.

200 g tummaa suklaata
1 dl vadelmasosetta
½ dl kuohukermaa

Hienonna suklaa hyvin ja kaada kulhoon. Kiehauta vadelmasose ja kerma. Kaada kuuma seos suklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi ja jäähdytä.

Täytä praliinikuoret tryffeliseoksella niin, että niihin jää 2 mm tyhjää tilaa. Sulje konvehdit temperoidulla tummalla suklaalla ja pidä niitä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin irrotat ne muotista.

En laita tähän ohjetta temperoinnista enkä praliinikuorien valmistamisesta – hyviä ohjeita löytyy esimerkiksi Kinuskikissan blogista.

Mikäli vadelmatryffeliä jää yli, lämmitä se ja nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Nam nam!