Tämä maukas ja tulinen intialainen kastike maistuu riisin kanssa, ekologisempana vaihtoehtona toimii hyvin couscous tai ohrahelmet. Ohje on peräisin Olivia-lehdestä ja alkuperäisessä ohjeessa papujen tilalla kastikkeessa on ollut tiikeriravun pyrstöjä. Kastike valmistuu siis niistäkin tai isoista katkaravuista, joita kastikkeeseen tulee n. 250 grammaa papujen sijasta. Jos et pidä tulisesta ruuasta, laita kastikkeeseen 1-2 chiliä. 3 chiliä on melko tujakka määrä

Ohje (4 annosta):
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
3 vihreää chiliä
½ tl kuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
½ tl curryjauhetta
½ tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaatteja tai tomaattimurskaa
½ kasvisliemikuutio
2 tl sokeria
2 dl kookoskermaa
1 tlk kidneypapuja

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulit, valkosipulit, inkivääri ja chilit. Paista miedolla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä anna ruskistua.

Lisää pannulle huhmaressa jauhetut kuminan ja korianterin siemenet, curryjauhe, chilijauhe, kurkuma ja tomaattipyree. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit ja paista pari minuuttia, kunnes seos kiehahtaa. Lisää sekaan kasvisliemikuutio ja sokeri.

Lisää pannulle kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 minuuttia. Sekoita välillä. Jos kastikkeesta on haihtunut liikaa nestettä, lisää vettä. Maista ja maust tarvittaessa vielä suolalla ja sokerilla. Soseuta kastike halutessasi sauvasekottimella.

Lisää kastikkeen joukkoon pavut ja annan kastikkeen kiehahtaa. Mikäli käytät rapuja, anna niiden lämmitä, mutta älä päästä kastiketta kiehumispisteeseen, ettei ravuista tule sitkeitä.

Omasta keittiöstäni ei löytynyt kaikkia ohjeessa mainittuja mausteita, joten käytin niitä soveltaen, mutta kastike onnistui hyvin siitä huolimatta