Oijoi. Namnam. Mums. Vadelmaa ja suklaata, tarvitseeko tähän muuta sanoa? No sanotaan nyt sen verran, että ohje on peräisin Helsingin työväenopiston Cupcakes ja cakepops –kurssilta

Ohje (12 keskikokoista kuppikakkua):
2 luomukananmunaa
1 ¼ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
75 g hasselpähkinärouhetta
2 dl (100 g) vadelmia

Suklaakreemi:
100 g tummaa suklaata
125 g voita
½ rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
150 g tomusokeria

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi tai raasta suklaa.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sula rasva vuorotellen vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Lisää sekaan puolet rouhitusta suklaasta, pähkinärouheesta sekä vadelmista ja sekoita kevyesti nostellen.

Jaa taikina muffinivuokiin, ripottele pinnalle loput vadelmat sekä pähkinä- ja suklaarouhe. (Mikäli et omista silikonista tai teflonista valmistettua muffinivuokaa, voit laittaa paperisia vuokia päällekkäin pari kappaletta. Näin estät kuppikakkujen levähtämisen uunissa. Myös pienet creme brulee –vuoat sopivat tähän tarkoitukseen hyvin.)

Kypsennä 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Huom, jos laitat paperiset muffinivuoat silikonisen muffinivuoan sisälle, paistoaika saattaa olla merkittävästi pidempi, sillä taikina ei kypsy yhtä hyvin silikonin suojissa.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin pätkissä välissä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

Vatkaa voi, maito, vaniljasokeri ja siivilöity tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi (tähän voi mennä muutama minuutti). Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on tasaista ja paksua. Jos seos on liian löysää, laita kuorrute jääkaappiin, kunnes se on riittävän paksua ja kiinteää.

Kuorruta jäähtyneet kuppikakut veitsellä tai pursottimen kanssa.