Intialaiset kasvisruuat ovat ihania. Hyvää (ja terveellistä) on myös tämä kasvispata, jonka ohje on peräisin Hesarista (kiitokset Tanjalle reseptivinkistä ). Pata ei vaadi seurakseen lisuketta, mutta sen voi toki tarjoilla myös riisin tai naan-leivän kera.

Ohje (4-6 annosta):
4 dl keitettyjä kikherneitä
300 g munakoisoa
1 sipuli
2 rkl öljyä
300 g perunaa
1 tl suolaa
pala tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl mustia sinapinsiemeniä
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
1 rkl mietoa chiliä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa

Jos käytät säilöttyjä kikherneitä, valuta ja huuhdo ne. Paloittele munakoiso ja sipuli. Kuori perunat ja leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi.

Paista munakoisoja öljyssä viitisen minuuttia. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää joukkoon juustokumina ja chili ja kuullota myös niitä hetken ajan. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita hyvin. Kypsennä noin 30-45 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsiä.