Italy Sea to Sky -teema jatkuu. Tähän ihanan juustoiseen risottoon tulee perus risottoainesten lisäksi myös pekaanipähkinöitä, jotka sopivat risoton joukkoon loistavasti.

Ohje (6 annosta):
5 dl kasvislientä
55 g suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä
8 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
275 g risottoriisiä (esim. arborio)
0,75 dl valkoviiniä
100 g fontina-juustoa kuutioituna
100 g parmesaanijuustoa karkeaksi raastettuna
55 g pekaanipähkinöitä karkeasti rouhittuna
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa karkeasti hienonnettuna
merisuolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:
karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
raastettua parmesaanijuustoa

Kuumenna kasvisliemi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon oliiviöljy. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa noin 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja kuullota hetki. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota vielä noin minuutin ajan.

Lisää joukkoon viini ja sekoita, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää riisin sekaan kasvislientä niin, että liemi juuri ja juuri peittää riisit. Lisää kasvislientä vaiheittain riisin joukkoon, kunnes se on kypsää.

Lisää sekaan loput ainekset ja sekoita hyvin. Ota kattila pois hellalta ja pidä risottoa pari minuuttia kannen alla. Tarjoile pekaanipähkinöiden ja raastetun parmesaanin kanssa.

Kaupasta ei löytynyt fontina-juustoa, mutta juustotiskiltä suositeltiin sen tilalle suomalaista Ålands Kungsgård -juustoa. Myös raclette-juusto näemmä ajaa asian. Juuston tulee olla hyvin sulavaa eikä sen ole tarkoitus olla voimakkaan makuista, jolloin se hallitsisi liikaa risoton makua.