Tämän piirakan ohje löytyi tämän syksyn Etelä-Suomen Sanomista, jonka näytenumeron sain mukaani messuilta.

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
100g voita
1 luomukananmuna
1 dl ranskankermaa

Täyte:
200g vaniljalla maustettua rahkaa tai tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 luomukananmuna
2 dl puolukoita
1,5 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi, kananmuna ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet ja kaada piirakkapohjalle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kaardemumma tuo piirakkaan kivaa makua, ja pohja on mukavan kevyt verrattuna perinteiseen murotaikinaan. Tämä piirakka on parhaimmillaan lämpimänä, jolloin se ei kaipaa rinnalleen mitään. Seuraavana päivänä se kannattaa nauttia vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.