Tämän reseptin kehittelijän pitäisi saada joku palkinto. Oikeasti. Voiko jäätelö olla ihanan suklaista ja makeaa ilman sokeria ja kermaa? Voi. Tästä herkusta tulee keittiöni vakkari, jota tulen ahmimaan pahimpaan makeannälkään – hyvällä omallatunnolla! Ohje on peräisin heinäkuun Trendi-lehdestä. Thanks – I adore you.


Kuvasta ei tullut kovin esteettinen eikä se tee oikeutta tälle herkulle. Kokeile itse, niin tiedät!

Ohje (2 annosta):
2 pakastettua banaania (pilko banaanit ennen pakastamista)
kourallinen saksanpähkinöitä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl aitovaniljajauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa

Soseuta jäiset banaanit tehosekottimessa tai monitoimikoneessa yhdessä muiden ainesten kanssa. Herkuttele ilman morkkista!

Vinkki: voit korvata saksanpähkinät muilla pähkinöillä, mikäli niitä ei satu kaapistasi löytymään. Omaan seokseeni käytin onnistuneesti pekaani- ja cashew-pähkinöitä fifty-fifty. Sekaan voisivat sopia hyvin myös raakakaakaonibsit. Jäätelö on helppo valmistaa vegaanisena versiona jättämällä hunaja pois ohjeesta.