Metsäsienistä pitää nauttia nyt, kun niitä vielä saa tuoreena! Reseptin nimen pitäisi oikeastaan olla kanttarelliohratto, sillä riisi on korvattu kokonaan ohrahelmillä, jotka ovat riisiä huomattavasti ekologisempi ja myös terveellisempi vaihtoehto. Makua niistä kyllä löytyy, kun sekaan heittää tuoreita sieniä ja parmesaania!

Ohje (4-6 annosta):
1 litra tuoreita kanttarelleja puhdistettuna ja viipaloituna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2,5 dl ohrahelmiä
n. 7,5 dl kasvislientä
2 dl raastettua parmesaania
2 isoa kourallista rouhittuja pekaanipähkinöitä
paistamiseen oliiviöljyä

Paista kanttarelleja öljyssä paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut (n. 10 minuuttia). Siirrä syrjään odottamaan.

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä noin viisi minuuttia (älä ruskista). Lisää joukkoon ohrahelmet ja kuullota vielä hetki. Lisää sekaan kasvislientä sen verran, että seos peittyy. Keitä noin 15 minuuttia ja lisää aina välillä kasvislientä, kun seoksesta on haihtunut nestettä.

Lisää sekaan lopuksi parmesaani, sienet ja pekaanipähkinät. Halutessasi voit koristella valmiit annokset parmesaanilastuilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä.